Besvikna grannar vill överklaga

”Vi kommer att överklaga allt byggande på den här markplätten så långt det går”, säger Christer Lindgren på Snickargatan.

Överklagar. Christer Lindgren och Torbjörn Backman 
kommer att försöka överklaga bygget bakom deras hus.  
(Arkivbild)

Överklagar. Christer Lindgren och Torbjörn Backman kommer att försöka överklaga bygget bakom deras hus. (Arkivbild)

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2016-04-01 17:59

Villaägarna som har sina uteplatser nedanför de planerade flerbostadshusen är besvikna över mark- och miljödomstolens beslut.

– Det är naturligtvis ett nederlag för oss. Det kommer bli en väldig försämring för oss. Efter klockan fem blir det solförmörkelse, säger Torbjörn Backman på Murargatan.

Christer Lindgren, granne på Snickargatan, är lika bedrövad.

– Vi kommer att motarbeta hyreshusen på alla möjliga sätt. Får vi inte prövningstillstånd i mark- och miljööverdomstolen så vänder vi oss till JO. Sedan kommer vi att överklaga varenda ansökan om bygglov som lämnas in på området, säger han.

– Går det att överklaga så kommer vi göra det. Varje år som vi kan fördröja projektet så får vi behålla solen, säger Torbjörn Backman.

Fastighetsägarna har föreslagit att Pitebo ska bygga husen vid Nygatan.

– Det är ett stort markområde och kommunen väljer att bygga precis där det stör mest människor. Man blir så otroligt irriterad över att de inte kan ändra sig, säger Christer Lindgren.

Grannarna har tidigare kritiserat kommunen för bristande information i samråden. Christer Lindgren är även kritisk till att Piteå kommun inte berättade att hyreshusen skulle byggas av elever.

– Den informationen fick vi av Pitebo ett par månader innan de skulle börja bygga. Ingen vill bo granne med en byggarbetsplats i sex år. Det vanligaste är att vinden blåser över det öppna fältet vid musikhögskolan. Det kommer damma jättemycket på kvarteret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om