Beslut om sjukhusköket dröjer

Trots att det gått mer än ett år sedan "bomben" att Regionen tänkt lägga ner sjukhusköket i Piteå fortsätter det formella beslutet att dröja. Och ovissheten.

Sari Ekblom, tillförordnad divisionschef för service hos Region Norrbotten, beklagar att ett formellt beslut om sjukhusköket i Piteå dröjer.

Sari Ekblom, tillförordnad divisionschef för service hos Region Norrbotten, beklagar att ett formellt beslut om sjukhusköket i Piteå dröjer.

Foto: Eija Dunder

Piteå2021-01-27 21:30

I december 2019 presenterades förslaget. Tanken var att kyld mat istället skulle levereras från Sunderby sjukhus.

Förslaget vållade massiva protester och debattens vågor gick höga. Både den omtalat goda maten i Piteå och vansinnet att köra mat från Sunderbyn till Piteå samtidigt som mat från storköket i Öjebyn kördes till äldreomsorgen i Luleå, påtalades.

Några månader in på 2020 kom så ett nytt förslag, som gick ut på att storköket i Öjebyn skulle leverera kyld mat till sjukhuset och Strömbackaköket varm mat till psykiatrin.

– Men det formella beslutet dröjer tyvärr, de anställda borde få veta, säger Sari Ekblom, divisionschef Service.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!