Den som blivit av med någonting måste nu höra av sig innan den sjätte november till polisen med beskrivning, fabrikat, tillverkningsnummer och eventuell märkning på godset som åsyftas.
- Det gäller att kunna göra en så bra beskrivning som möjligt av det som man förlorat, säger Birgit Berglund som ansvarar för beslagtaget gods hos Piteåpolisen.
Det rör sig om bland annat videokameror, kameror, datorer, bilstereoapparater, motorcyklar, olika sågar, verktyg, cd/dvd-spelare, fiskeredskap, sprängämnen, skidor, vinterdäck, smycken, målarställningar, ammunition samt ett periskop.
Stulna och förlorade föremål ska alltid anmälas till polisen, när polisen hittar stöldgods jämförs det sedan med inkomna förlustanmälningar.
Lämnas tillbaka
Kan en ägare hittas så lämnas de stulna föremålen tillbaka, annars förvaras det hos polisen och efter ett längre tid tar en åklagare ställning till om det till exempel ska lämnas över till återvinningscentralen på Kronan eller förstöras.
- Här i Piteå finns en del beslagtaget gods, men sedan finns även en hel del upphittade saker som cyklar, mobiltelefoner, nyckar, glasögon och smycken, säger Berglund.
När det gäller hittegods så tillfaller det staten per automatik efter tre månader i förvar på polisstationen (om ingen hört av sig innan dess).