Bergsvikselever gick och cyklade mest

Eleverna på Bergsviksskolan, från förskoleklass till årskurs sex, var flitigast i kommunen med att under hösten gå och cykla till skolan. Rörelsevilligheten har nu resulterat i ett förstapris i tävlingen "Gå och cykla till skolan".

Bergsviksskolans elever var flitigast med att gå och cykla till skolan.

Bergsviksskolans elever var flitigast med att gå och cykla till skolan.

Foto: Robert Lundberg, Arkivbild

PITEÅ2012-12-11 06:00

En vandringspokal och 5 000 kronor får skolan för att ha vunnit Piteå-utmaningen. Men resultatet står sig också bra sett till landet i stort. Skolan hamnar på en sjätteplats nationellt och får för det en världskarta från NCFF, som står som arrangör (Nationellt centrum för främjande av god hälsa och hos barn och ungdom).

Inspirera
Sammanlagt åtta skolor i Piteås deltog i årets upplaga av tävlingen vars syfte är att inspirera elever, föräldrar och skolpersonal att välja ett fysiskt aktivt transportsätt.

- Det är otroligt roligt att så många som åtta skolor deltog i utmaningen i år. Barnen ges en större tro på sin egen förmåga att själv kunna förflytta sig i sin närmiljö och deras rörelsefrihet ökar. De blir inte på samma sätt beroende av sina föräldrars tid, möjlighet och vilja att skjutsa, säger Anna Stamblewski, på teknik- och gatukontoret.

- Dessutom får de en träning i trafiken och utvecklar bättre trafikfärdigheter än de barn som skjutsas,

De skolor som deltog från Piteå i år var Bergsviksskolan, Klubbgärdets skola, Långskataskolan, Norrmalmskolan, Strömnäs skola, Tolvmans friskola, Solanderskolan och Pitholmsskolan.

Trafikverket har skänkt cykelhjälmar och reflexer för utlottning till de deltagande skolorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om