Barnen i fokus på Lilla Hjärtats karneval

Strålande solsken, många och roliga aktiviteter och gott fika gjorde Lilla Hjärtats Barnkarneval till en välbesökt och omtyckt lördagsaktivitet.

Henny Hollström, 4 år, äter kokosboll med Elin och Maria Hollström och Hannes och Didrik Sundin, 4 och 2 år. De har hoppat hoppborg, dansat och lyssnat på sagostund.

Henny Hollström, 4 år, äter kokosboll med Elin och Maria Hollström och Hannes och Didrik Sundin, 4 och 2 år. De har hoppat hoppborg, dansat och lyssnat på sagostund.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2014-06-14 19:54

Att tillställningen ska vara inkluderande för alla, har varit ledord när den ideella föreningen Lilla Hjärtat anordnade lördagens barnkarneval för första gången. Tanken är att karnevalen ska bli en årlig tradition, där alla ska känna sig välkomna och delaktiga.

– Det här är en tillsammans-karneval där barnen får vara i fokus, säger Mia Berglund Ahlstrand, ordförande för Lilla Hjärtat.

Heldag av aktiviteter

Morgonen inleddes med morgongymnastik och frukost, sedan stod ansiktsmålning, bollkastning, allsång, barnteater, dansparty, fika och sagostund, barnjukebox och åkning av häst och vagn på schemat.

– Upplägget består av de erfarenheter vi har fått från andra aktiviteter inom Lilla hjärtat. Vi har lagt upp programmet med hänsyn till att man vill göra olika saker. Vi har lite lugnare aktiviteter och vi har också aktiviteter som inkluderar spring och lek berättar Berglund Ahlstrand.

Hjälp till behövande

Syftet med föreningen är att på olika vis hjälpa behövande runt om i Piteå, med fokus på barn och barnfamiljer. Målet är att tillsammans göra tillvaron bättre för barn och barnfamiljer genom läger, utflykter, insamlingar och nu barnkarnevaler.

– Vi vill främja känslan att Piteå är en stad där vi bryr oss om varandra. Många i Piteå är medvetna, bryr sig och vill hjälpa till. Här på Lilla Hjärtat hjälps vi åt och det är jättemånga i dag som har ställt upp med sin tid, sitt kunnande och sina saker för att vi ska kunna anordna den här dagen. Det är ett himla härligt gäng som har jobbat med detta och jag känner mig väldigt glad och stolt över den här dagen, säger Berglund Ahlstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om