Emelie Ullberg, 24, blev känd för svenska folket under sin medverkan i det populära tv-programmet "Hela Sverige bakar". I lördags visade Pitetjejen upp några trix och knep och pratade bakning med besökarna i Gallerian.
Hon delade även ut recept på både bakverk och annat gott, bland annat en fruktkompott.
- Det här är som en marmelad eller sylt med glögg i. Jag älskar de klassiska julsmakerna. De skulle jag kunna äta på sommaren också, berättar Emelie Ullberg.
"Geggiga i mitten"
Hon gillar även lussebullar men inte de traditionella katterna.
- Det ska vara bullar fyllda med mandelmassa. I år använde jag även pistage. De ska vara så där geggiga i mitten.
Hon har fler favoriter bland julbröden, ett av dem bakar hon dock inte själv.
- Mammas limpa, men den blir godast när hon bakar den, säger hon och skrattar.
För varm deg
Under sin medverkan i tv fick Emelie Ullberg lära sig några knep för hur vetedegar blir godaste bullarna.
- Man behöver inte gå så slaviskt på temperaturen, att det ska vara 37 grader. När man arbetar med degen gör man det oftast med maskin och då blir degen varmare. Ibland blir den så varm att det inte blir bra för jästen.
Plastfolie istället
för handduk
Ett annat vetedegsknep är att inte blanda i socker och salt förrän efter man blandat i vetemjölet.
- Det kan bli en negativ verkan på jästen.
Andra tips är att täcka degen med plastfolie istället för en handduk, då torkar inte degen ut lika mycket.
- Och om man blötlägger russinen innan man häller dem i degen så torkar de inte heller ut degen, berättar Emelie Ullberg.