Ibland kan faktiskt den där ”Ingen reklam”-skylten ställa till det lite. Ofta har butikerna ganska bra erbjudanden som varierar från vecka till vecka, så kolla annonsbladen! Dessutom lär du dig vad som är rimligt pris för olika produkter, det vill säga när något är dyrt eller billigt.
Gör en matplanering
Dels slipper du småhandla (större risk att köpa saker du inte behöver), dels slipper du tänka på vad du ska äta resten av veckan. Win win!
Ät vegetariskt
Ärligt talat, kött är svindyrt. Åtminstone om man vill äta bra kött. Satsa istället pengarna på bönor, linser, korn och gryner. Det finns hur många roliga vegetariska alternativ som helst!
Kolla jämförpriser
Hur mycket mat får du egentligen för pengarna? Genom att kolla på jämförpriset på hyllkanten ser du vad produkten kostar per kilo. Storpack har ofta lägre jämförpris och är därför billigare
Laga mycket mat
Laga dubbla portioner och frys in eller sätt i matlådan till dagen efter. Matlagningstiden per portion minskar drastiskt!
Frys in.
Mer än vad vi tror går faktiskt att frysa in! I min frys finns allt från grönsaker till bröd och mejeriprodukter som jag räddat från bäst-före-datumet.
Köp inte halvfabrikat.
Visst tar det längre tid och ibland finns inte den tiden (vilket såklart är helt okej), men ju mer du lagar från grunden desto billigare och näringsrikare blir det.
Klicka här för ett enkelt recept på linslasagne och här för en billig ärtpasta. Här tipsar Strömbackaeleverna dessutom om sina bästa tekniker för att spara pengar.