Julskinka och sillsallad är out. Och nyårsaftonens oxfilé ligger väl förankrad i magen intill gratineringshummern och skumpan.
Det är då degen kommer fram – pizzadegen.
Nyårsdagen har utvecklats till den i särklass största pizzadag, enligt branschens egen utredning.
Enormt sug
– Vi gör närmare 600 pizzor. Fler än så klarar vi inte med den maximalt förstärkta personalstocken, säger Pascha Barzenig, restaurangchef på Pitstop med tio års branschvana.
Så här ser det ut lite varstans i vårt pizzeritäta land.
Suget är gigantiskt nyårsdagen och köerna växer sig långa hos praktiskt taget varje öppet pizzahak.
Lång kötid
– Vi har fler kunder på nyårsdagen än under Summergames, PDOL och alla andra storhelger, säger Pasha Barzenig.
– Som mest har vi haft 1,5 timmes kötid. Folk tar det. Dom beställer ändå, säger han.
Tredubbel omsättning
Branschutredningen talar om nära tredubbla omrättningsökningar i snitt jämfört med vanliga söndagar.
– Vi är medvetna om suget. Det gäller att vara förberedd. Vi höll på hela nyårsaftonen med att skära, skiva och mobilisera, säger Pascha Barzenig.
Resultatet utföll i mängder med inbakade Calzone, vitlöksdoftade Capricciosor och heta kebabpizzor till en aldrig sinande ström av lätt sömndruckna snabbmatssugna kunder den första dagen 2014.