Allt ska göras på plats och deltagarna har en timme på sig att förbereda, tillaga och presentera sina burgare för juryn.
Tre lag gjorde upp om titeln; Räddningstjänsten, Sinnenas Atelje och Ordningsvakterna. Förra årets vinnare var räddningstjänsten. I år bestod laget av Joakim Fredriksen och Mattias Öhult som räknade med vinst även detta år.
– Trots 40 timmars övertid förra veckan så har vi haft tid att grilla lite. Vi var ju tvungna att förbereda oss. Kollegorna har fått käka en hel del burgare i sommar, och detta var favoriten, så vi räknade med vinst, säger Mattias Öhult.
Alla deltagande lag var säkra på sin sak. Som utmanare stod bland annat Jouni Ekström och Stefan Bäckström från Sinnenas atelje. De tänkte taco-fredag när de komponerade menyn och bjöd juryn på en hamburgare med smaker av Mexiko.
– Vem gillar inte tacos? Vi vill återuppfinna tacon. Nytt format men med liknande smaker, säger Jouni Ekström.
Ordningsvakternas representanter Stellan Ragnarsson och Tom Persson har en hektisk helg med den pågående festivalen. De blev varslade om sin medverkan bara någon timme innan tävlingsstart. Trots detta gick de för vinst med en mer klassisk hamburgare. Högrev, sidfläsk, gruyere ost och en egen basilikamajonäs skulle säkra segern.
– Vi har inte hunnit laga mat tillsammans men båda gillar mat. Kanske främst att äta den, säger Tom Persson.
Efter en hektisk och varm timme stod räddningstjänstens Joakim Fredriksen och Mattias Öhult som segrare.