I en kommentar till PT den 30 november i fjol sa huvudskyddsombudet Dennis Lundgren att "om jag fick en sådan motivering skulle jag definitivt uppfatta det som kränkande". Fastighetskontorets chef, Jan Ställ, kontaktades och facket krävde åtgärder för att komma till rätta med den dåliga arbetsmiljön.
Åtgärder vidtogs
En mer omfattande undersökning genomfördes av Pitehälsan och den visade att en majoritet av de 17 anställda vid byggenheten uppgav att de mådde dåligt eller rent av mycket dåligt på jobbet. Även anställda vid vaktmästeriet uppgav att de mådde dåligt.I det läget insåg så väl facket som arbetsgivaren att åtgärder måste vidtas. I åtgärdspaketet ingick att arbetsledaren under ett års tid skulle genomgå en ledarutbildning två dagar i veckan och dessutom förses med en mentor. Dessutom fick de anställda utse två personer som skulle fungera som en länk mellan de inblandade parterna. I uppgörelsen ingick också uppföljning kvartalsvis. Efter årsskiftet var det planerat för avstämning och eventuell uppföljning, men nu väljer alltså arbetsledaren att kliva av i förtid.
På egen begäran
- Han gör det på egen begäran eftersom han inte anser sig ha lyckats återvinna det förtroendekapital som behövs. Vid årsskiftet lämnar han över personalansvaret, men han jobbar vidare som projektledare i verksamheten. Nu letar vi en ersättare till honom. I övrigt har jag inga kommentarer, säger fastighetschefen Jan Ställ.Huvudskyddsombudet Dennis Lundgren konstaterar att arbetsledarens avhopp kanske var enda lösningen.
- Egentligen har jag semester, men så vitt jag förstått har många inte känt att det blivit så värst mycket bättre. Det har varit en massa småsaker hela tiden, men nu kan vi förhoppningsvis sätta punkt och se framåt.