Anrika Statt får ansiktslyftning

Stadshotellet får en terrass med plasttak längs långsidan mot Sundsgatan. Tanken är att ett trallgolv ska göra det bekvämare för gäster som vill ta en öl eller äta en bit mat utomhus. Projektet är ett led i en storsatsning på 15-17 miljoner kronor.

Statts nya uteservering börjar ta form. Ett trallgolv med enklare plasttak ska ersätta den gröna tygmatta som använts tidigare år.

Statts nya uteservering börjar ta form. Ett trallgolv med enklare plasttak ska ersätta den gröna tygmatta som använts tidigare år.

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2008-05-20 06:00
Uteserveringen vid Statt brukar vara populär under sommarmånaderna. Tidigare hade man en grön matta som underlag och ställde bardisk samt möbler direkt på den vilket inte var särskilt praktiskt.
- Mattan blev blöt och var svår att hålla ren - nu blir det ett trallgolv som vi tar in varje höst i stället. Vi planerar också för ett enkelt plasttak över uteserveringen, infravärmare och nya möbler. Vi kommer att ha bar där och även servera lunch eller à la carte till dem som vill äta utomhus, berättar Piteå Stadshotells vd, Robert Sjölund.
Kristallkronor
Terrassen är ett av många projekt som inletts för att höja Stadshotellets status. Inomhus har renoveringsarbetet pågått för fullt sedan i höstas. Nya tapeter, mattor, möbler och tio kristallkronor i passande stil är några av de saker som ingått i restaureringen.
På långsidan mot Nygatan ska en ny veranda byggas i stället för den nuvarande som kommer att rivas.
- Vi har börjat på många ställen samtidigt och ska gå igenom hela huset. Verandan innebär en utökning av restaurangen och den är arkitektritad för att gå i samma stil som den övriga byggnaden, säger Sjölund.
Hotellets ansiktslyftning beräknas vara klar under hösten och kosta 15-17 miljoner kronor.
- Det är en stor satsning som vi gör för att öka antalet gäster och få de som redan kommer till oss att trivas bättre, säger Robert Sjölund.
"Populära evenemang"
Det var i maj förra året som Piteå Stadshotell köptes av Hilding Holmqvist. Renoveringsarbetet började i höstas och det första som sågs över var menyer och lunchutbud.
- Vi får mycket beröm för maten och våra nöjesevenemang, där uteserveringen ingår, brukar vara populära. Under sommaren kör vi dessa onsdag, fredag och lördag med premiär vid midsommar, säger vd:n Robert Sjölund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om