Ännu en butik längs gågatan läggs ned

Gamestop lägger ned samtliga butiker i Sverige, rapporterar Expressen. Facket bekräftar att förhandlingar pågår – men det är oklart när butiken i Piteå stänger.

Gamestop har ett 40-tal butiker från Piteå till Trelleborg. Samtliga ska vara stängda i september.

Gamestop har ett 40-tal butiker från Piteå till Trelleborg. Samtliga ska vara stängda i september.

Foto: Christoffer Markström

Piteå2019-11-20 11:30

Gamestop har ett 40-tal butiker från Piteå till Trelleborg. Samtliga ska vara stängda i september, enligt den senaste kvartalsrapporten. Enligt tidningen Expressen har personalen fått munkavle.

– De skickade ut mejlet som alla var tvungna att skriva under, att det är hysch-hysch och att man inte får sprida något, säger en källa till tidningen.

Jimmy Thörne, Sverigechef på Gamestop, vill inte kommentera uppgifterna. Men fackförbundet Handels bekräftar att man förhandlar med Gamestop.

– Vi har pågående MBL-förhandlingar med företaget och därefter kommer lokala LAS-förhandlingar. Det handlar om att de vill lägga ner samtliga fysiska butiker, säger pressekreteraren Jens Lundberg till Expressen.

Den internationella spel- och prylkedjan, med över 5 700 butiker globalt, lockar allt färre kunder till sina fysiska butiker. Internethandeln tar över och den amerikanska ägaren har dragits med ekonomiska problem. Totalt stängs 200 butiker och enligt Computer Sweden är det hela den nordiska verksamheten som monteras ned.

Inför stundande julhandel och nästa veckas Black friday kommuniceras inget om nedläggningarna av de fysiska butikerna ut till kunderna på Gamestops hemsida. Enligt konsumentverket gäller i regel tillgodokvitto och presentkort i andra butiker inom samma kedja. Om du vill reklamera en vara du köpt i en butik som inte längre är i drift kan du vända dig till butikens leverantör eller varans tillverkare.

Det är hysch-hysch kring nedläggningen men fackförbundet Handels bekräftar att man förhandlar med Gamestop.
Det är hysch-hysch kring nedläggningen men fackförbundet Handels bekräftar att man förhandlar med Gamestop.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!