Det är oroligt för flyktingarna vid Pite havsbad. De runt 840 personerna ska vara borta innan den 14 juni då turistsäsongen börjar.
För Rahman Gholami och hans familj är det påfrestande att än en gång behöva packa ihop allt för att ryckas upp och flytta.
– Jag har fått vänner här och ingen vet vart vi ska, säger Rahman som pratar bra svenska efter bara 14 månader i Sverige.
Familjen kommer från Afghanistan. De blev tvungna att lämna landet då de tillhör minoritetsgruppen hazarer, en grupp som talibanerna förföljer.
– Vi flydde till Iran. Men där fick jag inte gå i skola och jag kände mig som en fånge som hela tiden fick vara rädd att polisen skulle ta mig.
12-årige Rahman jobbade som skomakare. Dagarna var långa dagar då gick till jobbet i gryningen för att inte bli sedd av polis. Hem när det var sent och mörkt av samma anledning. När det blev tal om att han och hans två bröder skulle göra militärtjänsten i Syrien valde pappan att lämna landet.
Det var 14 månader sedan
– Jag har sett så mycket död under vår flykt, säger han och skakar på huvudet då han har svårt att i ord uttrycka de skrämmande upplevelserna.
Familjen är en av många som åkt flotte från Turkiet till Grekland under deras färd till Sverige med målet om att få ett bättre liv.
– Det var hemskt. All död och allt hemskt tär på mig. Nu vill jag ha lugn och ro.
Vid Pite havsbad har familjen varit i sex månader.
– Jag trivs så bra här. Speciellt med skolan och mina lärare. Tack vare dem så kan jag prata svenska i dag. Jag är så tacksam mot Piteå.
Vart familjen hamnar är oklart i nuläget.
Rahman längtar efter att bli en vanlig människa och att kunna leva och arbeta som andra.
Han orkar inte tänka på vad som skulle hända om familjen inte får stanna i Sverige.
– Det är nog jobbigt att flytta från Piteå där jag funnit ro efter sex månader. Jag vill fortsätta gå i skolan. Jag har bara gått fyra år och min dröm är att bli läkare, jag är beredd att studera.
– Pite havsbad ska tillhandahålla ersättningsboende. Nästa vecka får de besked om vart de ska ta vägen, säger Lena Olofsson, platsansvarig för Migrationsverket vid Pite havsbad.
Tanken är att flyktingarna kommer tillbaka när det är höst.