Almgrund vill expandera i Piteå

Affärslokal eller bostäder. Det funderar fastighetsägaren Lars Almgrund i Gällivare på kring vad som ska hända med det hus Telemäklarna lämnat.

Telemäklarna har flyttat. Nu funderar fastighetsägaren Lars Almgrund om huset ska användas för affärsändamål ­eller bostäder.

Telemäklarna har flyttat. Nu funderar fastighetsägaren Lars Almgrund om huset ska användas för affärsändamål ­eller bostäder.

Foto: Tommy Norin

PITEÅ2015-12-27 14:00

Under november flyttade telekomföretaget Telemäklarna från fastigheten vid Sundsgatan till Länsförsäkringars tidigare lokal vid Lillbrogatan. Huset vid Sundsgatan har affärslokal på bottenvåningen och tre lägenheter på övervåningen och ägs sedan två år tillbaka av företagaren Lars Almgrund i Gällivare.

Han är delägare i gruvföretaget Euromining med 300 anställda. Det företaget går under våren igång med att bygga 104 bostäder på den så kallade Bryggeribacken i Gällivare.

– Ett projekt vi kämpat med i fyra år men nu fick vi äntligen igenom bygglovet, säger Lars Almgrund.

Han driver också åkeri med 25 anställda, har ett förvaltningsbolag för värdepapper, och ägare av fyra fastighetsbolag, bland annat Telemäklarna fastigheter i Piteå.

Bolaget äger i dagsläget åtta bostadshus (inklusive det vid Sundsgatan) samt en industrilokal i Öhns industriområde i Öjebyn.

Affär eller bostäder

Almgrund äger också en privat fastighet i Klubbenområdet. Frågan är vad som ska hända med fastigheten vid Sundsgatan?

Han uppger att han fått många förfrågningar från företag i Luleå och Piteå som vill ta över lokalen och det finns också ett intresse för bostäder.

– Jag funderar men har inte kommit till något beslut. Det står mellan affärsverksamhet och bostäder. Det behövs ju lägenheter i Piteå, säger Almgrund, som tror att han ska komma till skott i frågan inom tre - fyra veckor.

Förutom Telemäklarnas hus har Lars Almgrund planer på att bygga ett helt nytt bostadshus i Piteå. Läget är dock inte klart och han har inte lämnat in några handlingar kring bygget till Piteå kommun.

– Målet är att expandera och det gäller inte enbart Piteå. Vi har ambition att växa efter hela kusten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om