Tanken föddes redan under försommaren då det anrika familjeföretaget Sun Off, granne med Cut and Slice, gick i konkurs.
– Vi såg en möjlighet att utöka både menyn och antalet sittplatser, vår lokal är ju ganska liten och särskilt under vintern – då man inte kan sitta ute – har vi för få platser, säger vd:n Emin Zeynalov.
Ägarna såg framför sig en större restaurang med ett större utbud av maträtter, kanske en större pubdel och framför allt en möjlighet att kunna ta emot fler gäster.
Men så kom coronapandemin tillbaka med full styrka – och med den de skärpta restriktionerna som slagit så hårt mot hela branschen.
– Det var helt enkelt inte rätt läge att satsa, konstaterar Zeynalov.
I en situation där man slåss för sin överlevnad är en storsatsning inte att tänka på, särskilt inte då det skulle krävas kostsamma investeringar för ombyggnad och anpassning av lokalerna.
– Vi backade men sa till hyresvärden att saken kanske kommer i ett annat läge när corona lugnat ner sig, om lokalen fortfarande är ledig då förstås.
En större restaurang skulle också gå helt i linje med kommunens planer på att göra Rådhustorget till ett mat- och kulturtorg.
Emin Zeynalov konstaterar att coronan och restriktionerna gjort tillvaron tuff.
– Men jag tror att de större företagen drabbats hårdare än vi och Piteåborna är fantastiska, verkligen local heroes. Med hemkörning och take off har vi klarat oss ganska bra, säger han.