30-åring åtalad för taxirån och misshandel

På torsdagen väcktes åtal mot den 30-årige Pitebo som misstänks ha rånat en taxichaufför under vapenhot. Taxichauffören ska ha tvingats ner i knästående och med gärningsmannen över sig ha hotats till livet.

PITEÅ2011-06-24 04:42

Händelsen ägde rum natten mot den 6 juni efter att 30-åringen beställt en taxiresa till Hamnplan i Piteå och i samband med att han skulle betala för den.

Enligt stämningsansökan har 30-åringen tagit strupgrepp på chauffören och med höjt vapen hotat att döda honom. Enligt uppgifter från polisen tvingades chauffören ner på knä och slogs över händerna så att mobiltelefon och bilnycklar föll ur hans grepp. Gärningsmannen försvann sedan från platsen.

Anhölls i sin frånvaro
Ett stort sökpådrag inleddes och mannen anhölls i sin frånvaro. Efter tre dagar greps mannen efter att han observerats i en bil på E4 utanför Piteå. Han häktades på sannolika skäl, men inte för rån utan för grovt olaga hot och misshandel.

På torsdagen kom alltså åtalet mot mannen men då åter med brottsrubriceringen rån. Han åtalas också för misshandel efter en händelse i maj 2011. Han ska då, ha slagit en person med ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet, så att blodvite uppstod från näsa och mun. Offrets tänder skadades också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om