Ingen antibiotika på Statt

Anrika Statt serverar lunch varje dag i matsalen, dessutom after work och a la carte i 1906. Ett stort antal portioner serveras varje dag.

Piteå Stadshotell. Anrika Statt serverar lunch varje dag i matsalen, dessutom after work och a la carte i 1906.

Piteå Stadshotell. Anrika Statt serverar lunch varje dag i matsalen, dessutom after work och a la carte i 1906.

Foto: Magnus Berglund

Piteå Stadshotell, Olof Palmes gata2017-12-28 20:00

Kökschefen Rodrigo Nilsson berättar att man just nu, när hotellet alldeles nyss fått ny ägare, är kvar i gamla avtal men att det kan komma att förändras framöver.

– Men just nu tar vi i stort sett allt från grossisten Martin & Cervera, berättar han.

Ett visst urval kan köket ändå göra, och det görs.

– Jag är jättenoga med att det inte får vara antibiotika i köttet till exempel, säger han, och all fisk köper vi lokalt från BD Fisk.

Köket strävar efter att handla mer lokalt, vilket kan bli verklighet i framtiden då man avslutat de avtal som följer med sedan tiden i Pite havsbad Group. Det kan också bli så att man är kvar hos grossisten, men ändrar själva avtalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om