Våldsmän inför rätta efter två år

Under onsdagen inleddes rättegången mot fyra män i 30-årsåldern som står åtalade för misshandel respektive grov misshandel, efter ett brutalt överfall i centrala Piteå i oktober 2017.

Piteå kommun 25 september 2019 12:39

 Männen satt anhållna i tre dagar efter händelsen.

Målsägande är två män, som vid denna tid bodde på flyktingförläggningen på Pite havsbad. I polisrapporten går historierna isär, om vad som egentligen var upprinnelsen till den brutala misshandeln, som skedde på öppen gata i Piteå. 

Enligt åklagaren står det i alla fall klart att en av de två målsägarna, som försökte fly från platsen, jagades ikapp och fälldes till marken där han fick motta ett flertal sparkar mot huvudet, nacken och överkroppen. 

Målsägarna hade varit hemma hos mamman till två av gärningsmännen, som är bröder. Mamman ska ha tagit en överdos och fick föras med ambulans till sjukhus. Målsägarna stannade kvar i hennes lägenhet eftersom de skulle sova över. Men en stund efter att mamman förts till sjukhus knackade det på dörren. Det var hennes två söner samt ytterligare två män i samma ålder. De ger sig omedelbart på mannen som öppnat dörren. Den andra mannen, som hunnit somna när sönerna kommer, lyckades fly från lägenheten iklädd endast byxor. 

Men sönerna och de två andra gärningsmännen hinner alltså ikapp honom. Utanför Kust hotell och spa sker den brutala misshandeln som bevittnas av flera personer. En kvinna som bor i närheten, väcks av oväsendet. Och en man som precis avslutat sitt nattskift på hotellet hör misshandeln från sin balkong. 

Männen står nu åtalade för misshandel, två av dem åtalas även för grov misshandel. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Man i Piteå häktades för grov misshandel – åklagare begär förlängd åtalstid

Aggressiva gäster på restaurang resulterade i anmälan

Polisen utreder tre våldtäkter under PDOL: "Söker iakttagelser på de här platserna"

Polisen utreder tre våldtäkter under PDOL: "Söker iakttagelser på de här platserna"

Fylleri och sexualbrott mot barn under PDOL • Polisen: "Berusningsnivån var hög redan tidigt under kvällen"

Fylleri och sexualbrott mot barn under PDOL • Polisen: "Berusningsnivån var hög redan tidigt under kvällen"

Två våldtäkter anmälda i Piteå

Två våldtäkter anmälda i Piteå
Visa fler