Våldsmän inför rätta efter två år

Under onsdagen inleddes rättegången mot fyra män i 30-årsåldern som står åtalade för misshandel respektive grov misshandel, efter ett brutalt överfall i centrala Piteå i oktober 2017.

Rättegången kommer att pågå i två dagar vid Luleå tingsrätt. (Arkivbild)

Rättegången kommer att pågå i två dagar vid Luleå tingsrätt. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-09-25 12:39

 Männen satt anhållna i tre dagar efter händelsen.

Målsägande är två män, som vid denna tid bodde på flyktingförläggningen på Pite havsbad. I polisrapporten går historierna isär, om vad som egentligen var upprinnelsen till den brutala misshandeln, som skedde på öppen gata i Piteå. 

Enligt åklagaren står det i alla fall klart att en av de två målsägarna, som försökte fly från platsen, jagades ikapp och fälldes till marken där han fick motta ett flertal sparkar mot huvudet, nacken och överkroppen. 

Målsägarna hade varit hemma hos mamman till två av gärningsmännen, som är bröder. Mamman ska ha tagit en överdos och fick föras med ambulans till sjukhus. Målsägarna stannade kvar i hennes lägenhet eftersom de skulle sova över. Men en stund efter att mamman förts till sjukhus knackade det på dörren. Det var hennes två söner samt ytterligare två män i samma ålder. De ger sig omedelbart på mannen som öppnat dörren. Den andra mannen, som hunnit somna när sönerna kommer, lyckades fly från lägenheten iklädd endast byxor. 

Men sönerna och de två andra gärningsmännen hinner alltså ikapp honom. Utanför Kust hotell och spa sker den brutala misshandeln som bevittnas av flera personer. En kvinna som bor i närheten, väcks av oväsendet. Och en man som precis avslutat sitt nattskift på hotellet hör misshandeln från sin balkong. 

Männen står nu åtalade för misshandel, två av dem åtalas även för grov misshandel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!