Svärmodern avslöjade kvinnans planer

Sambons mamma var den som först slog larm om att saker inte stod rätt till. På onsdagen var det hennes tur att höras i rätten. "Jag är helt säker på att den där människan har försökt ta livet av min son", sade hon.

Rättegången mot kvinnan fortsätter vid Piteå tingsställe under torsdagen.

Rättegången mot kvinnan fortsätter vid Piteå tingsställe under torsdagen.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-10-23 19:00

Sambons mamma har i många delar helt andra uppfattningar än kvinnan om hur deras tillvaro i Roknäs var 2016. Kvinnan har beskrivit ett tungt liv, ensam med två barn och sambon som jobbade på annan ort. I tidigare förhör har kvinnan berättat hur hon vädjat till sin sambo om att skaffa ett jobb på hemmaplan, så att de skulle kunna hjälpas åt mer hemma. Denna uppgift motsäger kvinnans före detta svärmor. 

– Jag frågade henne någon gång om hon hade det jobbigt, när hon var ensam hemma på veckorna. Men hon var tydlig med att hon ville att min son skulle fortsätta jobba borta, eftersom han tjänade så pass bra, sade svärmodern. 

På frågan om kvinnan någon gång verkat självmordsbenägen svarar hon direkt:

– Absolut inte, snarare självupptagen. Hon är en centrummänniska, hon ska alltid ha all uppmärksamhet, säger svärmodern.

Det var den långa raden av märkliga händelser i kombination med många små, oförklarliga lögner som gjorde att svärmodern så småningom fattade misstankar om de brott som kvinnan nu står åtalad för.

– Jag litar inte ett dugg på henne. Hon har ljugit om allt, småsaker som inte har någon betydelse, säger svärmodern. 

Hon berättar om olika tillfällen då kvinnan ljugit. En gång då hon åkte iväg för att kolla posten vid det brandskadade huset.

– Jag passerade förbi när jag skulle till jobbet precis efteråt och då var postlådan proppfull, säger svärmodern. 

Vid ett annat tillfälle har kvinnan sagt att hon varit och matat katten.

– Men jag litade inte på henne. Så jag åkte förbi där själv och inte hade hon varit till katten, säger hon. 

Den 4 april när hjulet på hyrbilen som hennes son färdas i lossnar, är första gången hon vågar sätta ord på sina otäcka misstankar. 

– Då sa jag till min man att jag undrar om hon inte försöker ta livet av våran son, säger svärmodern. 

Försvararen Carolina Nilsson ställer under dagen frågor till samtliga vittnen, om hur de upplevt mediebevakningen av det aktuella målet. 

– Jag såg inga problem med att vara med i tv. Jag är helt säker på att den där människan har försökt ta livet av min son, svarade svärmodern. 

Carolina Nilsson ifrågasätter dock polisens objektivitet i utredningen. 

– Jag är väldigt skeptisk till att poliser ställer upp i intervjuer gällande ett mål som inte är avgjort. I medier har min klient redan blivit dömd, säger advokaten. 

Advokaten Carolina Nilsson menar att vittnen inte kan värja sig emot att påverkas av medierapporteringen.
Advokaten Carolina Nilsson menar att vittnen inte kan värja sig emot att påverkas av medierapporteringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!