Succé för hemvändardag på Skansen

Potentiella hemvändare vallfärdade till Skansen på lördagen för att äta palt och mingla i ett strålande väder.

Kön ringlade lång hela dagen till paltserveringen.

Kön ringlade lång hela dagen till paltserveringen.

Foto: Ann-Sofie Boman

Piteå kommun2019-12-02 11:01

Hemvändareventet "PS Saknar dig" på Skansen blev en succé. Dagen bjöd på över tusen besökare och ett strålande väder. Flera av besökarna var antingen på väg, eller sugna på, att flytta norrut igen. Förhoppningen är att besöket på Skansen kan få fler att välja återvända.

– Det är viktigt att visa upp både Piteå som attraktiv stad och företaget som attraktiv arbetsgivare. Vi har gått från 100 till 200 anställda på sju år och fortsätter växa, vi behöver folk – både idag och i framtiden, konstaterar Annika Pettersson på Wibax.

David Ershagen är uppvuxen i Piteå men har bott i Stockholm runt 20 år. Nu längtar han hemåt. Och när en flytt blir aktuell är det en trebarnsfamilj som återvänder – David tillsammans med frun Linnea och barnen Karin, sex år, Joni, tio år och minstingen Iben, ett år.

– Vi har funderat på det ett bra tag, men inte hittat rätt boende. Men vi håller koll, berättar han.

250 kilo palt hade inhandlats och det var ett uppskattat inslag, kön ringlade lång hela dagen. Vissa testade för första gången och för somliga blev det "kärlek vid första smakbiten".

Det är Piteå och Skellefteå kommun som arrangerar eventet, men väl på plats är det de medverkande företagen som har huvudrollen.

– Det här har varit jättelyckat för oss. Många utflyttade har behållit oss som bank. Det gör att vi kan bibehålla relationen med de som bor här. Det är första gången vi är med, men kommer absolut att medverka igen, säger Fredrik Davidsson, Sparbanken Nords telefonbank.

När familjen Ershagen hittar drömboendet i Piteå flyttar de hem.
När familjen Ershagen hittar drömboendet i Piteå flyttar de hem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!