Att återvinningsstationen är populär vittnar antalet besök om, cirka 120 000 per år. Ett litet problem har varit öppettiderna. Förvisso söndagsöppet och kvällsöppet måndagar och onsdagar.
– Köerna brukar ringla långa på söndagar. Det är en orsak till att vi satsar på öppet dygnet runt, året om. Vi kommer att vara först i Sverige med det, säger David Öquist, vd på Pireva.
Det något anglofierade projektet är döpt till "Återvinning anytime". Mottot är "det ska inte vara svårt att göra rätt." En satsning i tiden enär behovet av återvinning knappast kommer att minska i framtiden.
– Under icke kontorstid kommer det att krävas identifikation med mobilen för att släppas in. Det är bara kommunmedborgare eller folk som äger fastigheter i kommunen som släpps in, säger Kjell Lundholm, affärsområdeschef för avfall och återvinning på Pireva.
Företagen, som betalar för att få lämna sopor, får fortsätta att göra det på kontorstid när det finns bemanning på plats.
För att möta den väntade ökningen av återvinning ska rampen byggas ut. Och för att öka säkerheten kommer yrkestrafiken att ledas om och få en separat infart.
– Vi har köpt loss grannfastigheten av Svenska kyrkan för en halv miljon. Svevia arrenderar den och kommer att vara kvar på en del, men vi bygger ny infart och vågstation där, berättar David Öquist.
En annan intressant satsning är återbruk. För två år sedan installerades en mindre bod där besökare kunde lämna saker som kan säljas igen.
– Det har blivit en jättesuccé. Nu utvecklar vi konceptet och bygger en större återbrukshall. Vi samarbetar med Repris som ska bemanna hallen. Vi tror att det finns en stor utvecklingspotential, säger Tomas Gustavsson, driftområdeschef på Bredviksberget.
Under 2020 har Pireva avsatt 15 miljoner för projektet, men den exakta kostnadsberäkningen är inte klar. För hushållen kommer satsningen att innebära 14 kronor mer per år. Om cirka ett år väntas dygnet runt-öppet kunna sjösättas. Byggnationer sker eftersom under året.
– Tanken är att inga fordon ska mötas i området. Uppfart på rampen blir från andra hållet för att få bort köer från vägen. Det ska vara kul att komma hit och folk ska känna sig nöjda, säger Tomas Gustavsson, som har en liten dröm inför framtiden.
– Jag hoppas det kan bli ett fik i återbrukshallen.