Småstaden i Piteå fyller 30 år

I 30 år har Småstaden varit en del av Piteåbornas vardag. Det firas med en rad olika evenemang i veckan och till helgen.

Småstadens alla anställda ser fram emot att fira jubileum i helgen. En del av dem har jobbat där sedan öppningsdagen för 30 år sedan.

Småstadens alla anställda ser fram emot att fira jubileum i helgen. En del av dem har jobbat där sedan öppningsdagen för 30 år sedan.

Foto: Privat

Piteå kommun2019-10-08 15:03

– Såklart firar vi med en rad olika evenemang under veckan. Det är fantastiskt att se allt som har hänt i Småstaden under de 30 år som vi har funnits och det kommer vi försöka att fånga under jubileumsdagen i form av tidslinje, tidsenlig klädsel och frisyrshow bland annat. Vi hoppas att piteborna vill fira med oss, säger Christina Skoog, fastighetsägare.

Småstaden invigdes den 12 oktober 1989 på Piteås äldsta gågata. När dörrarna slogs upp blev det Piteås första och största samlade shoppingupplevelse. En plats för arbete, bostäder och handel.

Många var nyfikna på interiörfasaderna som utformats med inspiration från gamla hus i Piteå. Invigningen bjöd också på teknisk sensation i form av Piteås första rulltrappa.

Småstaden har sedan dess varit en naturlig mötesplats i hjärtat av Piteå med butiker, caféer, restauranger och biograf.  Butiker kommit och gått, men det finns också butiker och personal som funnits med sedan öppningshelgen.

En av dem är Madeleine Granström, anställd på Kappahl, som tydligt minns invigningsdagen för snart 30 år sedan. 

– Det var ett stort pådrag och många som köade för att åka rulltrappa. Mycket har hänt sedan dess och vi ställs inför nya utmaningar i takt med tiden, säger hon.

Småstaden var först och störst när det öppnade och nu jobbar man hårt för att möta nya behov under de kommande åren. Under 2017/2018 genomgick shoppingcentrumet en ansiktslyftning och adderade 2000 kvadratmeter kommersiell yta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!