Scenisk magi med hiphop och dans

Hiphopföreställningen Drömmen är ett sceniskt möte mellan två rappare och en grupp dansare. Premiärföreställningen hölls inför ett fullsatt Blackbox på onsdagskvällen.

Totalt medverkar 33 dansare tillsammans med rapparna Kalle Gracias och Mones Afshar.

Totalt medverkar 33 dansare tillsammans med rapparna Kalle Gracias och Mones Afshar.

Foto: Frida Enberg

Piteå kommun2019-11-06 22:23

Det är Piteå-rapparen Kalle Gracias och den afghanske musikern Mones Afshar som förenas kring mod, hopp och drömmar på scenen. 

Mones Afshar kom till Sverige för fem år sedan och sedan dess har musiken tagit en allt större plats i hans liv. 

– Musiken betyder allt för mig, det är tack vare den jag tagit mig igenom min inre resa såväl som den geografiska flykten jag varit med om, säger han. 

Den konstnärliga ledaren Maria Danell har länge velat göra ett samarbete med Kalle Gracias, samtidigt som hon såg att det fanns gemensamma nämnare i de två artisternas texter. 

– Trots att de har så olika bakgrunder delar de samma rädslor, drömmar om framtiden och de skriver båda om att hitta sin plats, säger hon. 

Kalle Gracias är van vid att uppträda tillsammans med andra rappare och upplever det som enkelt att mötas på scenen. 

– Man rappar sin egen text och man kan liksom komma tillsammans under en och samma låt, för mig är det enkelt, säger han. 

I samband med föreställningen släpper han också en helt ny låt, men det är ingenting han vill skapa uppmärksamhet kring. 

– Jag och Joakim Öhman hade gjort den här låten och den passade in väldigt bra, men egentligen ska den inte släppas officiellt ännu, säger han. 

De 33 dansarna i föreställningen kommer från den gymnasiala spetsutbildningen i dans, Dansa. Föreställningen görs inom ramen för arvsfondsprojektet Songlines.

Tillsammans skapar dansarna och rapparna en häftig dynamik.
Tillsammans skapar dansarna och rapparna en häftig dynamik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!