Regionens kontring mot ögonkliniken

Regionen reagerade direkt när det blev känt att en privat ögonklinik ska etableras i Piteå. "Region Norrbotten kan tillgodose ögonpatienternas behov", skriver man i ett pressmeddelande.

Enligt regionens pressmeddelande har man tillräckligt med personal för att tillgodose ögonpatienternas behov. (Arkivbild)

Enligt regionens pressmeddelande har man tillräckligt med personal för att tillgodose ögonpatienternas behov. (Arkivbild)

Foto: Anders Westergren

Piteå kommun2019-11-12 13:26

PT har tidigare berättat om att ögonläkaren Anna-Karin Stridsman har långtgående planer på att öppna en privat ögonklinik i lokalerna där gamla Telemäklarna en gång huserade. Stridsman har jobbat som ögonläkare i 20 år och har gedigen erfarenhet efter 13 år på mottagningen i Piteå.

Nu kontrar Region Norrbotten med ett pressmeddelande där man berättar hur välfungerande den allmänna ögonvården är.

– Vi har inga problem med att klara de behov som finns kring ögonvård vid kusten, säger Gunilla Nordlander, länschef för ögonkliniken i regionen.

Enligt pressmeddelandet har man rekryterat sex ST-läkare och två specialister som har hela norrbottenskusten som sin arbetsplats. Enligt regionen räcker detta för att ta emot de patienter som behöver träffa en ögonläkare.

– Det är det medicinska behovet som styr hur ofta patienten träffar en ögonläkare, säger Nordlander.

De nya anställningarna verkar dock inte gagna Piteåborna lokalt. Även i fortsättningen kommer ögonmottagningen på Piteå sjukhus bara att ha läkarbemanning en dag per vecka. Enligt regionen är detta inget problem för patienterna.   

"Ett led i utvecklingen är att uppgifter som tidigare gjorts av läkare i dag kan göras av sjuksköterskor som utbildats", skriver regionen i sitt pressmeddelande.

– Våra specialistsjuksköterskor är mycket kompetenta och som patient kan man känna sig helt trygg med att besöka dem, säger Gunilla Nordlander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!