Populär hemvändarhelg blev fullbokad

Det blev fullbokat i Stockholm då hemvändare ska lockas hem.

Jörgen Hult, varumärkesansvarig vid Piteå kommun, vid förra årets hemvändarhelg som hölls på Junibacken. I år är eventet på Skansen och KTH.

Jörgen Hult, varumärkesansvarig vid Piteå kommun, vid förra årets hemvändarhelg som hölls på Junibacken. I år är eventet på Skansen och KTH.

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-11-27 08:38

I hjärtat av Stockholm ska hemvändare lockas att återvända till Piteå och Skellefteå. En gemensam hand har sträckts ut till utflyttade från de båda kommunerna och gensvaret är stort.  Drygt 800 personer vill veta vad som händer på ”hemmaplan” under eventet "PS saknar dig" på KTH och Skansen 29–30 november.

– Det finns en stark framtidstro i vår region och ett stort intresse inte minst från storstadsregionerna, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig Piteå kommun.

Syftet med helgen är att locka tillbaka de personer som flyttat söderut. Det här är andra året i rad som "PS saknar dig" genomförs.

– Det är naturligt att många unga vill lämna sin hemstad och skaffa sig nya erfarenheter. Nu vill vi visa på möjligheterna till en bra framtid häruppe, genom att berätta om jobbmöjligheter, boende, livskvalitet och samhällsutvecklingen. Vi vill ge de som börjar fundera på att flytta hem en knuff i rätt riktning, säger Jörgen Hult.

Det sker stora satsningar i de båda kommunerna. I Piteå är bygget av Europas största landbaserade vindkraftpark i full gång. I Skellefteå skrivs ett nytt kapitel i historen i och med etableringen av batterfabriken Northvolt. Fabriken kommer att behöva 2 500 nya medarbetare med alla möjliga kompetenser.

Under lördagens hemvändarevent på Skansen, i samband med årets första julmarknad, finns Northvolt och Wibax på plats i sällskap med företag som Alimak, Boliden, Skellefteå Kraft och Sparbanken Nord. Eventet riktar sig framförallt till unga vuxna och barnfamiljer men välkomnar givetvis alla som är nyfikna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!