Oklart vad som händer med populära Citylinjen

Framtiden för populära Citylinjen är osäker när Nobina tar över busstrafiken i Piteå. Kommunen ska tillsammans med den nya entreprenören se över alla busslinjer.

Det är oklart vad som händer med populära Citylinjen, som i dag är gratis. Detta när Nobina tar över lokaltrafiken i Piteå från 1 juli 2021. (Arkivbild)

Det är oklart vad som händer med populära Citylinjen, som i dag är gratis. Detta när Nobina tar över lokaltrafiken i Piteå från 1 juli 2021. (Arkivbild)

Foto: Joel Gustafsson

Piteå kommun2019-11-19 18:55

Citylinjen är uppskattad av passagerare som inte har körkort eller på annat sätt kan ta sig ut för att handla eller träffa vänner. I dag är busslinjen, som bland annat går ut till Backenområdet helt gratis. Men när upphandlingen av Piteås lokaltrafik nu är klar och nya entreprenören Nobina tar över, är det osäkert hur det blir från 1 juli 2021.

Piteå kommun ska tillsammans med Nobina se över alla lokala busslinjer, i samband med det fattas beslut om Citylinjen blir kvar.

– Vi måste sätta oss ner med Nobina och även lyssna på om de har några tankar och idéer på hur de vill utveckla kollektivtrafiken, säger Martin Lindberg, enhetschef trafik och projekt vid Samhällsbyggnad.

Han konstaterar att "Piteå växer". Med anledning av detta kan det också vara bra att se över lokaltrafiken och om nya linjer behövs.

Klart är att kollektivtrafiken ska öka och turerna bli tätare, detta med målet att öka bussresandet ännu mer i Piteå kommun.

– En trend nu är att allt fler vuxna i Piteå väljer att åka buss, vilket är roligt, säger Lindberg.

David Erixon, kommunikationschef på Nobina känner inte till Citylinjen, samt det faktum att den i dag är gratis. Han uppger att han ska ta frågan vidare till de ansvariga på företaget, men att när det gäller frågor om taxor och avgifter hamnar det på kommunens bord.

– Vi har börjat att titta på linjer och rutter, men det är för tidigt att svara på hur det kommer att se ut, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!