Nytt Skansenmys för hemvändare

Piteå och Skellefteå satsar på nytt Skansenmys för att locka hemvändare att återvända.

Palt är förstås en given rätt på menyn när man ska locka potentiella hemvändare till Skansen. Maria Renström och Jörgen Hult lät muurikkan gå woken varm vid fjolårets event. (Arkivbild)

Palt är förstås en given rätt på menyn när man ska locka potentiella hemvändare till Skansen. Maria Renström och Jörgen Hult lät muurikkan gå woken varm vid fjolårets event. (Arkivbild)

Foto: Jeanette Ögren Viklund

Piteå kommun2019-11-06 20:30

Fjolårets gemensamma hemvändarevent i Stockholm anses ha fallit väl ut och etableringen av Northvolts batterifabrik i Skellefteå innebär att ansträngningarna att locka hem utflyttare intensifierats ytterligare. Så det blir en repris av upplägget som går under namnet "P.S. Saknar dig".

Men just med tanke på kompetensförsörjningen framhåller kommunerna att hemvändarträffen inte bara vänder sig till Piteåbor och Skellefteåbor i förskingringen, alla Norrlandsvänner är välkomna till Skansen den 30 november. Eventet får precis som ifjol draghjälp av att Skansens egen julmarknad äger rum samtidigt.

– Många utflyttade går i tankar att flytta hem igen och tillsammans med Piteås och Skellefteås näringsliv vill vi göra steget lättare genom att presentera och diskutera de möjligheter som finns inom jobb, bostäder, skola och fritid, skriver kommunen på sin hemsida. 

Den som föranmäler sig får fri entré till Skansen denna dag, och kan också räkna med att få en present av arrangörerna.  Information om hur man anmäler sig finns på kommunens hemsida.

Förutom att träffa nya och gamla vänner och njuta av den givna rätten på menyn, palt, så kommer ett gäng företag från de två kommunerna att finnas på plats för att berätta vad de kan erbjuda för jobb på hemmaplan. Batterifabriken Northvolt är förstås given, de får bland annat sällskap av företrädare från Wibax, Boliden, Sparbanken Nord, Alimak och Skellefteå Kraft.  För Piteås del finns Sunpine, Piteå näringsfastigheter, LTU och företrädare för kommunen på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!