Äta, dricka, dansa. Så ser det nya konceptet ut för Red Angus Steakhouse som öppnar inom kort. Restaurangen ligger vägg i vägg med O'Learys och har samma ägare, Hasse Almqvist.
– Det finns ingen sådan restaurang här i Piteå nu, där man både kan äta, dricka och dansa, säger han och hoppas att Piteåborna ska gilla konceptet och skapa en mötesplats här.
Red Angus Steakhouse satsar på en inspirerande miljö som tar gästerna tillbaka till förbudstiden i USA på 20- och 30-talet. På väggarna hänger mängder med svartvita tavlor från tiden när det begav sig. Tidstypiska tunnor finns uppställda lite varstans i lokalen.
Det finns två barer, varav Gin Bar redan är etablerad. CL bar är däremot nybyggd och har ett nytt koncept. Där ska bland annat trendiga ölsorter för finsmakarna serveras, men även whiskey och rom.
Hasse Almqvist berättar att han vill ge en äldre målgrupp chansen att ha någonstans att gå ut. Maten ska locka Casual fine dining-publik vilket innebär bra kvalitet till humant pris.
– Vi vill servera kött. Folk gillar kött och målet är att hitta lokalproducerat. Vi satsar också lite extra på burgarna, det ska vara kvalité och vi mal färsen själva.
Fler aktörer satsar. Hur ser du på konkurrensen?
– Den är stenhård i Piteå. Det är ju en ruggig överetablering i stan, men är det något koncept som funkar så är det det här, där man kan äta, dricka och dansa, allt i ett. Sedan hade vi lokalen och bestämde oss för att göra något av den, säger Hasse Almqvist.