Många elever besökte LTU i Piteå

Under tisdagen höll LTU i Piteå öppet hus. Många elever kom på besök för att lära sig mer om utbildningarna.

William Gunnerud, Thea Lindberg och Wilma Åman provade på att sända radio.

William Gunnerud, Thea Lindberg och Wilma Åman provade på att sända radio.

Foto: Linda Sundström

Piteå kommun2019-10-01 18:15

– Det är en bra stämning. Det har kommit mycket folk, säger Dinah Ahl som går radioutbildningen och är en av studentguiderna för öppet hus, som bjöd på allt ifrån sånglektioner till radiosändningar.

Några av de som var intresserade av att prova på att sända radio var William Gunnerud, Wilma Bengs, Thea Lindberg och Wilma Åman, tillsammans med Läraren Markus Porsklev.

– Det är spännande att se hur det går till på riktigt, säger William Gunnerud.

– Jag är mer intresserad av text. Det är roligt att skriva, säger Thea Lindberg.

Det är fjärde året Luleå tekniska universitet i Piteå håller öppet hus.

– Det är en fantastisk dag på alla sätt. Det är viktigt att visa upp verksamheten. Att så ett litet frö hos eleverna, säger Helene Ljungstedt, projektledare för öppet hus.

350 personer, hemmahörande i allt från Örnsköldsvik till Haparanda, hade anmält sig till dagen.

– Vi känner att det vi har på vår mediautbildning är unikt. Vi erbjuder studenterna tillgång till lokaler dygnet runt och vi har en modern utrustning. Man behöver inte stå i kö för att låna den. Och vi samverkar mycket mellan utbildningarna. Man kanske söker till tv, men får ändå testa radio och text, säger hon.

Intresset för de olika utbildningarna varierade. Många elever var inriktade på ljudteknik, dans eller musik.

– Jag är mest intresserad av musikproduktion. Det är intressant att se hur de olika utbildningarna samarbetar, som exempelvis musik och tv-team, säger Nathalie Lindroth som går tvåan på gymnasiet i Björknäs, Boden.

Wilma Bengs, William Gunnerud, Markus Porsklev, Thea Lindberg och Wilma Åman var intresserade av journalistutbildningen med inriktning radio.
Wilma Bengs, William Gunnerud, Markus Porsklev, Thea Lindberg och Wilma Åman var intresserade av journalistutbildningen med inriktning radio.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!