Man fastklämd mellan tåg och lastbil

Ett tåg och en flisbil kolliderade inne på Smurfit Kappas industriområde. Två personer skadades – varav en klämdes fast av ett tåg.

En olycka mellan ett tåg och en lastbil har skett inne på Smurfit kappas område.

En olycka mellan ett tåg och en lastbil har skett inne på Smurfit kappas område.

Foto: Annika Lahti

Piteå kommun2019-11-01 10:36

En trafikolycka inträffade inne på Smurfit Kappa vid 06.30-tiden under fredagsmorgonen. Enligt Jim Lundström, inre befäl på räddningstjänsten i Piteå, rör det sig om en kollision mellan ett tåg och en lastbil.

En person fördes direkt med ambulans till Sunderby sjukhus medan en annan person satt fastklämd av en tågvagn. En kranbil kallades till platsen för att lyfta bort tågvagnen medan arbetet att skära loss personen pågick. Polis, personal från Smurfit Kappa, ambulanspersonal och räddningstjänstens skiftlag var på plats och efter en tids arbete kunde den fastklämda personen lastas i ambulans för vidare transport till Sunderby sjukhus. 

Räddningstjänsten avslutade då sitt arbete på platsen och polis tog över ärendet. Skadeläget på de två personerna som är förda till sjukhus är fortfarande oklart.

Tågspåret går in i pappersmagasinet för att hämta rullar och det finns även tågspår som lämnar returpapper och de spåren är bakom fabriken på utsidan.

Smurfit Kappa kommer att hålla en presskonferens klockan 13.00 med anledning av olyckan. PT återkommer med information då.

Larmet inkom klockan 06.33 på fredagen.
Larmet inkom klockan 06.33 på fredagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!