Man döms efter nyckelskrapning

En man i 55-årsåldern döms sedan han dragit en nyckel längs sidan på en lastbil. Samma dag misshandlade han också en annan man.

Piteå kommun2019-10-01 20:30

Det var den 29 mars som mannen drog en nyckel längs sidan på en lastbil utanför Stora Coop i Piteå. Tilltaget orsakade skador motsvarande närmare 23 000 kronor, vilket mannen nu får betala i skadestånd till Nyhléns och Hugosons chark. Samma dag misshandlade mannen en annan man genom att knäa honom i skrevet samt bryta bak hans tumme. För misshandeln döms nu mannen att betala 6000 kronor i skadestånd. 

Som påföljd får han villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Om fängelse istället hade valts som påföljd hade straffet varit en månads fängelse. 

Det är rådmannen Christian Stamblewski som avkunnat domen och av den framgår inga omständigheter kring händelserna mer än att mannen erkänt brotten han åtalats för. Domaren slår fast att den övriga utredningen i målet ger stöd åt erkännandet. Som övrig bevisning har åklagaren Erika Westerstrand åberopat ett foto på skadan på lastbilen, samt en offert för reparation av lastbilen. Därutöver har den misshandlade mannen samt den tilltalade förhörts. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!