Mamman är kvinnans stöttepelare

Åklagaren Ulla-Karin Lindström gick hårt åt kvinnans mamma när det blev hennes tur att höras. "Du har suttit med henne tillsammans med försvararen, eller hur", sade åklagaren till mamman.

Kvinnans mamma stöttar dottern till hundra procent och har varit med henne i rätten varje dag.

Kvinnans mamma stöttar dottern till hundra procent och har varit med henne i rätten varje dag.

Foto: Frida Enberg

Piteå kommun2019-10-24 20:00

Kvinnans mamma har varit med henne genom hela rättegången. Men eftersom hon var kallad som vittne har hon inte fått sitta med i rättssalen förrän nu, under rättegångens sjunde dag. 

– Min dotter har haft en väldigt tuff uppväxt. Relationen till hennes pappa har varit besvärlig och fylld av svek, sade mamman. 

Vad det gäller sambon har kvinnans mamma en annan bild än den beskrivning som de övriga vittnena har gett av honom. Han har beskrivits som lugn, godhjärtad och att han avgudade kvinnan.

– Han ville gärna ha kontroll på vad hon gjorde och min dotter kände väldigt mycket stress och ångest över att han skulle bli arg, berättade mamman. 

Till skillnad från de övriga vittnena är kvinnans mamma den enda som faktiskt upplevt att kvinnan mådde väldigt dåligt under den här tiden. När kvinnan berättade att hon hade cancer 2015 rasade mammans värld samman. 

– Min värld slogs i spillror. Jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom, jag tog mig knappt ur sängen. Men jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa henne ännu mer än jag gjort innan, säger mamman.

Det var i samband med att polisutredningen inleddes ett och ett halvt år senare som mamman fick veta att dottern aldrig haft cancer. 

– Då förstod jag ännu mer hur dåligt hon mått. Hon planerade ju att ta sitt eget liv, omgivningen hade sett på det med blidare ögon om hon hade cancer, säger mamman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!