En del av dem är fullt tillgängliga för rörelsehindrade och resenärer med synnedsättning, men andra är långt ifrån anpassade. Per-Olow Hedman, representant i Piteå kommuns pensionärsråd, har 40 år i yrket som busschaufför. Han tog upp frågan om tillgänglighet vid busshållplatser för äldre personer under senaste mötet.
– Nu kör jag åt Citybuss. När jag jobbar ser jag hur fruktansvärt dåliga en del hållplatser är. Jag har räknat till 45 stycken där resenärer får kliva ut diket, säger han.
Per-Olow Hedman anser att det på dessa hållplatser inte finns någon möjlighet för rullatorburna att stiga ombord på ett bekvämt sätt när de inte anpassats.
– Industrigatan vid Röda korset. Där är tillgängligheten väldigt dålig och många äldre har problem där, säger han.
Trädgårdsgatan där många också åker i från är svår.
– Naturligtvis går det att "niga" en buss, att man sänker ned den vid av och påstigning. Men för föräldrar med barnvagn eller för den som använder rullator är det ändå svårt.
Mathias Keisu, trafikplanerare för kollektivtrafiken i Piteå kommun, tycker att de har gjort mycket för resenärerna på flera områden.
– Vi har bra hållplatser och sen finns det några som är mindre bra. Några exempel är Ankarskatavägen och Furunäsvägen. De gjorde vi om när vi gjorde om vägarna. Allt fler väljer buss och vuxenresenärerna ökar. Resorna i Piteå har ökat mellan 2 000 till 3 000 i år. Fortsätter det så kan vi komma över fjolårets siffror 208 000. Det är kul, säger Keisu.