Kommunen söker ny förvaltningschef

Efter snart tio år som chef för kultur, park och fritid slutar Mona Lundström nästa sommar. Nu söker Piteå kommun en efterträdare på posten.

Efter tio år som chef för kultur, park och fritid slutar Mona Lundström nästa sommar. Redan nu pågår rekryteringsarbetet för att hitta en efterträdare. (Arkivbild)

Efter tio år som chef för kultur, park och fritid slutar Mona Lundström nästa sommar. Redan nu pågår rekryteringsarbetet för att hitta en efterträdare. (Arkivbild)

Foto: Ylva Forslund

Piteå kommun2019-11-20 15:00

– Jag fyller 63 nästa år och planerar att gå i pension nästa sommar. Exakt när är inte bestämt, det beror på hur det går med rekryteringen och behovet av introduktion för den som ska tillträda, säger Mona Lundström.

Hon har en lång karriär på chefsnivå, från 1992, inom Piteå kommun. Först olika chefsuppdrag inom socialtjänsten, sedan kansli/utvecklingschef på kommunledningskontoret från 2005 och 2010 tillträdde hon som förvaltningschef för kultur, park och fritid.
– Det har varit fantastiskt roliga år. Som chef för kultur, park och fritid verkar man inom områden som handlar om medborgarnas fria tid. Generellt handlar det om positiva saker som ska göra Piteå till en bättre kommun, säger Mona Lundström.

På tio år hinner det hända mycket i en förvaltning som vilar på tre ben. PT ber Mona Lundström att lyfta fram något av allt som hänt.
– Vi har haft en fantastisk utveckling på parksidan. Ska jag lyfta fram något så är det isbanan. Vilken succé. 

På fritidssidan nämner hon det efterlängtade fotbollstältet. Förvisso både kritiserat och omdebatterat, men trots allt bättre förutsättningar vintertid för fotbollen.
– På kultursidan var det en stor utmaning när Krokodil försvann, men jag tycker att Kaleido med små resurser har utvecklats positivt, säger Mona Lundström och berömmer alla motiverade anställda i förvaltningen.
Vad ska du göra som pensionär?
– Jag ska bli tidsmiljonär. Resa, odla intressen och umgås med familj och vänner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!