Man möts av bråte och damm när man kliver över tröskeln till Kebab House lokal på Rådhustorget. Staffan Lindström och Samuel Jonsson från Ansa är i full färd med att riva hela restaurangens innandöme.
– Vi är klara med Centrum Krog nu, så vi behövde bara flytta tio meter och börja renovera här, säger Lindström.
Lars-Ivar Sundström, projektledare Pitebo, berättar att Pitebo har haft ganska föråldrade lokaler i fastigheten.
– Den senaste ombyggnaden var i mitten av 80-talet, lokalerna var omoderna och slitna. De uppfyller inte riktigt kraven på hur en restaurang ska vara.
Enligt Sundström har lokalen har varit rätt stor och dåligt disponerad.
– Restaurangen krymps från 190 kvadrat till 130 eftersom vi tar frisörlokalen bredvid som länge stått tom i besittning. Vi bygger även en lägenhet på 60 kvadrat längst ner i lokalerna. Fasaden mot torget ska också fräschas upp och få nya fönster.
Den nye ägaren Halmat Givara ser fram emot att ta över lokalerna. Han äger sedan tidigare SOS Pizzeria i Öjebyn och Restaurang Toppen i Norrfjärden.
– Det känns helt okej. Det kommer att bli helt annorlunda än på andra pizzerior, till exempel med andra ingredienser. Man blir så less på Vesuvio och Capricciosa. Kommer självklart att ha kebab också, men det blir också förändrat, jag vill inte berätta för mycket än, säger Halmat Givara.
Restaurangen byter namn och Givara räknar med att ha tre–fyra anställda.