"Jag har mått fruktansvärt dåligt"

37 öre hade han kvar på kontot när det gick upp för honom att hans sambo spelat bort varenda krona han ägde. "Jag insåg att hon blåst mig", säger målsägaren.

Kvinnan raserade hans liv och hans ekonomi fullständigt, en smäll han fortfarande inte återhämtat sig från.

Kvinnan raserade hans liv och hans ekonomi fullständigt, en smäll han fortfarande inte återhämtat sig från.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-10-08 17:46

Eftermiddagen ägnades åt förhör med kvinnans sambo. Han fick berätta om det som hänt från början till slut, utan att varken åklagare eller försvarare avbröt med frågor. 

– Vi träffades 2012 och det dröjde inte länge innan vi flyttade ihop, och hon även blev gravid, berättade mannen. 

De första åren levde paret ett lugnt liv tillsammans, men 2015 började det hända saker. 

– Jag var borta på jobb när jag fick samtal om att vårt hus brann. 

Huset var egentligen hans eftersom han stod ensam på lånet. Kvinnan sa att hon av misstag orsakat branden och hon var rädd att han skulle vara arg på henne. Hela huset rökskadades och paret fick flytta hem till mannens föräldrar i väntan på en ny tillfällig bostad. 

– Vi hade båda två sedan en tid tillbaka spelat en del online och för henne gick det riktigt bra. Vid ett par tillfällen vann hon en större summa pengar. 

För pengarna köpte kvinnan en bil och en fyrhjuling samt gav en del pengar till sina anhöriga.

– Sen sade hon att hon låst resten av pengarna, 3,4 miljoner, på fonder och pensionsparande. Så sa hon att hon skulle sluta spela, berättade mannen. 

Men kvinnan slutade inte spela. Istället lånade hon mer pengar, i hans namn, samt spelade bort försäkringspengarna som hon fick ut efter den brandskadade villan. 

– Vi sålde även fyrhjulingen på grund av att hon sa att hon fått cancer och behövde pengar till behandlingen. Under flera veckors tid levde jag i tron att min sambo kanske inte skulle överleva, säger han. 

Kvällen innan branden i gamla bankhuset skämtade kvinnan med sin sambo och sa att han inte behövde vara orolig för att hon glömt någon spisplatta igång. 

– Samma natt vaknade jag av att lägenheten var rökfylld. 

Mannen fick intrycket av att det brann i deras lägenhet så han kämpade för att släcka elden tills lägenheten var så rökfylld att han inte längre såg något.  

Under den här perioden åkte han in och ut på sjukhus på grund av hjärtklappningar, illamående och kräkningar. 

– Allt uppdagades då både mina och hennes föräldrar tog ett samtal med mig och berättade att de ringt till vårt försäkringsbolag. De hade fått veta att ärendet var slutreglerat, säger han.

När han gick igenom sina bankkonton insåg han att han inte ägde en enda krona. 

– Det var då de sa åt mig att inte äta något som hon lagat åt mig. Eftersom de hade hittat stormhatt så misstänkte de att hon försökte förgifta mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!