– Det är med lite sorg man lämnar koncernen Pite havsbad group. Men samtidigt känns det roligt och spännande att gå in i något nytt.
Det säger Ida Åhman, som sagt upp sig som hotellchef vid Pite havsbad för att bli delägare i stjärnkocken Johan Erikssons nya restaurang som byggs i före detta Sossestugan vid Rådhustorget.
Ida Åhman gjorde likt vd Kristofer Lundström entré vid Pite havsbad redan som 15-åring. De sommarjobbade vid den anläggning de senare kom att arbeta på heltid.
– Jag jobbade med Kristofer Lundström från 2007 då jag var restaurangchef vid Laponia i Arvidsjaur. Efter mammaledighet under 2016 knöts jag sedan till Pite havsbad 2017, berättar hon.
För en månad sedan sade hon dock upp sig för att utveckla den kvarterskrog som ska vara klar 1 mars nästa år.
Just nu river snickaren Jens Nilsson vid Ansa bygg golvet i lokalen som får helt nya va-ledningar, nytt kök och nytt diskrum. Restaurangen får 70 sittplatser.
Ida Åhman säger att det är ingen schism som gör att hon lämnar havsbadet.
– Nej. Absolut inte. Vi har en fin relation och jag vill verkligen att de fortsättningsvis ska gå bra för Pite havsbad.
Åhman tror mycket på det koncept hon och Johan Eriksson kommer att utveckla.
– Han är en duktig kock och jag har mycket erfarenhet av branschen. Han ska sköta köket och jag blir hovmästare och sköter serveringen, förklarar hon.
Det är inte exakt klart när Ida Åhman lämnar.
– Vi har inte satt något slutdatum. De beror på hur bygget av den nya restaurangen löper på.
Kristofer Lundström, vd för Pite havsbad group säger om hotellchefens sorti.
– Det är förstås tråkigt. Vi träffades på Havsbadet för 20 år sedan och sedan dess har vi arbetat tillsammans i tolv år.
Lundström berättar att rekryteringen av ny hotellchef är redan igång.
– Vi siktar i första hand in oss på att rekrytera internt. Vi har ju personal vid sex hotell där vi vet att det finns hotellchefsämnen, säger vd:n.
Lars-Ivar Sundström vid Pitebo är projektledare för bygget som alltså kommit igång. Det är kostnadsberäknat till sex miljoner kronor. Pitebo står för hälften av kostnaden som omfattar anpassning av lokalen till restaurang. Pitebos del kommer att vara klar efter jul. Resterande del betalas av Johan Erikssons bolag Centrumkrogen.
– När vi är klara fortsätter han med att montera in all inredning, säger Lars-Ivar Sundström.