Hon klämdes fast mot kravallstaketet

De fem vännerna hade sett fram emot en rolig kväll på Havsbadet. Men kvällen slutade i tårar när ingen av dem kom in på Novemberfesten och flera klämdes i tumultet som uppstod när kravallstaketet välte.

I tio minuter satt kvinnan fastklämd mot det omkullvälta kravallstaketet.

I tio minuter satt kvinnan fastklämd mot det omkullvälta kravallstaketet.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-11-05 20:03

En 18-årig kvinna som PT pratat med satt fastklämd i tio fasansfulla minuter innan hon fick hjälp. 

Hon och vännerna anlände till Havsbadet vid elvatiden. 

– Ingen av oss hade tagit med någon jacka, vi trodde vi skulle bli insläppta hyfsat snabbt. Men vi såg att kön var jättelång och folk knuffades väldigt mycket i kön, berättar kvinnan. 

De insåg att det skulle ta lång tid innan de skulle nå fram till entrén. 

– Plötsligt började vakterna flytta om staketen så att det istället bildades två köer, varav de började släppa in folk från den ena. Folk blev väldigt upprörda, det blev oroligt i kön och folk knuffades, säger hon och fortsätter:

– Men efter en stund lugnade det ner sig och alla stod bara där helt lugnt. Då kommer en vakt som skriker "backa, backa" samtidigt som han knuffar folk hårt bakåt. Min kompis bara flög när han knuffade till henne, säger kvinnan. 

Efter detta blev det oroligt i kön igen och folk började trycka på. 

– Det var då staketet gav vika. Det välte inte helt så att det låg ner på marken, utan vakterna hann fånga upp det. Men jag trycktes upp mot staketet, så att jag typ hängde över det samtidigt som jag var helt fastklämd mot staketet. Jag fick panik, berättar kvinnan. 

Hon beskriver att hon vädjade till vakten som skrikit åt dem att han skulle hjälpa henne att komma loss, men han ignorerade hennes rop på hjälp. 

– Till slut kom det en annan vakt som bestämde sig för att dra loss mig, men han var tvungen att ta hjälp av den där vakten som ignorerat mig. Tillsammans fick de loss mig, säger kvinnan. 

Hennes kompis som fallit i samband med den hårda knuffen blödde från knäet och de andra tre vännerna hade de kommit ifrån. 

– Vi gick till lobbyn och grät, det kändes bara som att kvällen var helt förstörd. Vi hörde också talas om folk som tagit in på hotellet för att de skulle på Novemberfesten, men de blev inte ens insläppta, säger hon. 

Kvinnan har nu tagit kontakt med Afterski team, som lovat att betala tillbaka hennes biljett. 

– Från början hade de ju bara sålt 1 200 biljetter, men de flyttade arrangemanget till Rivierahallen och sålde 800 biljetter till. Jag tror de skulle ha stannat vid 1 200 biljetter, för det här blev en total katastrof. Jag undrar hur många som egentligen fick komma in, jag har hört många som inte blev insläppta, säger kvinnan.

Den unga kvinnan är djupt besviken efter katastrofkvällen på Pite havsbad.
Den unga kvinnan är djupt besviken efter katastrofkvällen på Pite havsbad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!