"Hennes plan var att döda sin sambo"

När spelskulderna blev ohanterliga tog den misstänkta kvinnan beslutet, hävdar åklagaren. "Det blir början på hennes plan. Hon vill se honom dö", säger Ulla-Karin Lindström.

Den misstänkta kvinnan (till höger) lämnar rättssalen tillsammans med sin försvarare, advokat Carolina Nilsson.

Den misstänkta kvinnan (till höger) lämnar rättssalen tillsammans med sin försvarare, advokat Carolina Nilsson.

Foto: Peter Johansson

Piteå kommun2019-10-08 13:38

Den 27-åriga kvinnan ställdes inför rätta på tisdagen misstänkt för försök till mord, grov mordbrand, grovt bedrägeri och grov urkundsförfalskning. Brott som ska ha skett med början 2014 och fram till kvinnan grips våren 2016.

Då har ett spelande eskalerat till ohanterligt för henne, hävdar åklagaren.

Enligt åklagaren har kvinnan tillskansat sig pengar av sin sambo, genom privata lån – men även genom att vilseleda banker och kreditinstitut. Totalt rör det sig om miljonbelopp.

– Hon är desperat efter pengar. Hon har i princip spelat bort alla pengar, säger Ulla-Karin Lindström när rättegången inleds.

Den 25 april 2016 brinner det i en trappuppgång i Piteå. Det är enligt åklagaren en åtgärd i planen som 27-åriga kvinnan har för att döda sin sambo. Samma vår har hon börjat inhandla giftiga substanser som är ytterligare ett steg i den djävulska planen. 

Gifter som hon bland annat påstås ha blandat i hälsodrinkar till sambon.

– Syftet är helt klart att ta livet av honom, säger Ulla-Karin Lindström.

Vid den tiden har hon tecknat en livförsäkring för sambon på 3 miljoner kronor.

Den misstänkta kvinnan tar på sig vissa delar av den ekonomiska brottsligheten, men förnekar helt brott när det gäller mordförsöken.

– Det här stämmer inte. Hon har haft ett spelmissbruk och har varit deprimerad, och har tänkt lämna honom genom att ta sitt eget liv, säger Carolina Nilsson under sin sakframställning.

Rättegången mot kvinnan avbröts efter att en ny inställning presenterats av försvaret gällande i en del av de grova bedrägerierna.

Förhandlingen fortsätter klockan ett i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!