Han öppnar restaurang i Adana kebabs lokaler

Sadegh Keshavarzi är entusiastisk inför nyöppnande av sin restaurang Ita Jenna.

Sadegh Keshavarzi har köpt Adana kebab och öppnar om någon vecka restaurang Ita Jenna i lokalerna.

Sadegh Keshavarzi har köpt Adana kebab och öppnar om någon vecka restaurang Ita Jenna i lokalerna.

Foto: Catrin Renlund

Piteå kommun2019-12-14 12:59

Det är bråda dagar för Sadegh Keshavarzi. Han är nu i sluttampen med arbetet att rusta sin nya restaurang Ita Jenna, tidigare Adana kebab, som ligger längst ner på Uddmansgatan. Namnet på restaurangen kan vid en första tanke förknippas med italiensk meny, men så är det inte. Ita Jenna är Pitebondska och betyder "äta här".

– Ja, det kan låta italienskt, men det är roligt att ha en restaurang som heter något på Pitemål, säger Sadegh Keshavarzi, som ursprungligen kommer från Iran men har bott i Sverige tio år och i Piteå två år.

Han berättar att menyn kommer att bestå av en klassisk grillmeny, a la carte, pasta, sallad men även några orientaliska rätter.

– Det kommer att finnas turkisk Dalma, arabisk Kobbe och persisk Sabzi. Men jag kommer också att servera kebab precis som det var tidigare på Adana kebab.

Keshavarzi kommer även att samarbeta med Homayoon Hakimi som har snackrestaurang i Boden.

– Det är en ny marknad med holländska snacks, fast food som man kan ta med sig i handen. Jag börjar med ett 20-tal snacks, så får vi se vad folk tycker.

Han ser framför sig att det kan bildas ett matcenter i korsningen Uddmansgatan-Sundsgatan, där Ita Jenna, Thai Garden, Mr Wok och Lemon Tree ska vara ställen dit Piteåborna gärna söker sig för att äta.

– Jag skulle vilja kalla det för "Fyrkanten". Fyra restauranger så nära varandra.

Sadegh Keshavarzi hoppas också på många lunchgäster när cirka 120 medarbetare från samhällsbyggnadsförvaltningen ska flytta till gamla Åhlénshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!