Förändringar att vänta på Step in

Förändringar är att vänta på träningskedjan Step ins anläggningar i Piteå. Vd Thomas Mannberg är förtegen, men bekräftar att både Furunäset och citygymmet kommer att beröras.

Förändringar är på gång på Step ins båda gym i Piteå. Vd är förtegen, men betecknar det som en "betydande  satsning". (Arkivbild)

Förändringar är på gång på Step ins båda gym i Piteå. Vd är förtegen, men betecknar det som en "betydande satsning". (Arkivbild)

Foto: Sofia Wellborg

Piteå kommun2019-10-30 13:00

Mannberg är i dagsläget ovillig att närmare berätta vad som är på gång, med hänvisning till att det fortfarande pågår förhandlingar.

– När allt är klart kommer vi att gå ut med information, säger han, med tillägget att han hoppas det kan ske redan om några veckor.

Men som PT redan har berättat har det redan skett vissa förändringar.  Tre av gymmets fem sjukgymnaster flyttar till Cederklinikens gamla lokaler. De får sällskap av företaget Jobbhälsan, som har verkat i samma byggnad på Furunäset. Men Thomas Mannberg säger att Step in trots detta fortfarande kommer att erbjuda rehabilitering.

– Två sjukgymnaster blir ju kvar, säger han.

Något som däremot förändras, åtminstone i nuvarande form, är gymmets bemannade reception. Två anställda har sagts upp.

– De jobbar kvar till augusti 2020, säger Mannberg, som dock inte vill uppge vad som kommer istället. Även om han är fåordig om vad som ska ske i detalj, betecknar han ändå förändringarna som en "betydande satsning".

– Vi kommer även i fortsättningen att bedriva verksamhet på Furunäset och i stan, men det kommer att se annorlunda ut. säger han.  

Förutom gymmen i Piteå har Step in gym i Skellefteå, Boden, Lycksele och Luleå. Det senaste tillskottet är ett  gym i Gammelstad, med likvärdigt upplägg som citygymmet i Piteå, det vill säga obemannat och dygnet runt-öppet.

Anläggningarna i Piteå och Skellefteå har varit juvelerna i kronan som erbjudit guld-medlemskap med extra förmåner.

Kommer Piteå och Skelleftå fortfarande att vara "guldorter"?

– Ja, men det blir förändringar i Piteå jämfört med i dag, säger Thomas Mannberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!