Elever greps efter hot på skola

Två elever på Pitholmsskolan greps på onsdagsmorgonen av polis efter att ha uppträtt hotfullt. Skolans krisgrupp har kallats in.

Polisen fanns under onsdagsförmiddagen på plats vid Pitholmsskolan.

Polisen fanns under onsdagsförmiddagen på plats vid Pitholmsskolan.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-12-04 10:49

Flera polispatruller skickades till Pitholmsskolan på onsdagsmorgonen efter att två pojkar hade hotat två flickor med ett pistolliknande föremål. 

När PT besökte skolan satt rektorn i samtal med polisen och ville inte kommentera händelsen. Inte heller polispatrullen på plats ville då lämna någon ytterligare information. Enligt regionledningscentralen ska ingen fara för allmänheten ha förelegat.

Enligt kriminalkommissarie Ola Lundström var det en leksakspistol som en av pojkarna bar på.

– Pojkarna har förhörts under dagen tillsammans med sina försvarare. Den ene är släppt och den andre är omhändertagen av socialtjänsten, säger Lundström.

Enligt polisen är båda pojkarna fortfarande misstänkta för olaga hot.

– Flickorna är jätteskärrade. Det här hade kunnat sluta illa om poliserna på plats sett någon bära på ett vapen, säger Ola Lundström. 

Från skolans håll ser man allvarligt på händelsen.

– Vi tar incidenten på största allvar och agerar utifrån de planer vi har för händelser i skolan. Vi är oerhört tacksamma att det inte ledde till någon personskada, säger förvaltningschef Malin Westling.

Skolans krisgrupp har kallats in och kommer att finnas på skolan från och med torsdag morgon.

– Viktigast för oss just nu är att skapa lugn och trygghet för såväl personal som elever. Oroliga föräldrar är välkomna att kontakta skolans rektor. Alla barn och elever ska känna sig trygga i våra skolor.

En polispatrull stannade kvar på skolan efter att eleverna gripits.
En polispatrull stannade kvar på skolan efter att eleverna gripits.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!