Dryga miljonen för att utveckla skolan

Piteå kommun har beviljat 1 256 000 kronor från innovationsfonden för satsning på forskning i skolan.

Kristina Hanson, vetenskaplig ledare och lektor i pedagogiskt arbete, säger att pengarna har stor betydelse för utbildningsförvaltningen.

Kristina Hanson, vetenskaplig ledare och lektor i pedagogiskt arbete, säger att pengarna har stor betydelse för utbildningsförvaltningen.

Foto: Piteå kommun

Piteå kommun2019-11-26 12:58

Utbildningsförvaltningen satsar på forskning och utveckling i skolan. Projektet ”Praktiknära forskning i samverkan - Aktiviteter och strukturer för långsiktig och hållbar skolutveckling på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet” har under hösten beviljats medel ur Innovationsfonden av Piteå kommuns utvecklingskommitté och kommunchef. Summan är på 1 256 000 kr och är fördelad på aktiviteter under 2019 och 2020.

Viktiga aktiviteter i projektet är ett samverkanslektorat, skapande av mötesplatser för lärare och forskare, genomförande av forskningscirklar, samverkan kring studenthandledning och examensarbeten. Projektet syftar till att stärka kvalitet i undervisningen och i det systematiska kvalitetsarbetet inom förvaltningen. Det ska bidra till stimulans och utrymme för lärare och rektorer att utveckla och förnya yrkespraktiker/arbetssätt. Förhoppningen är att projektet kan främja kompetensförsörjning och Piteå kommuns attraktivitet som arbetsgivare på sikt.

Syftet med projektsatsningen är att bygga upp en bred, lokal och hållbar forsknings- och utvecklings miljö i kommunens skolverksamheter i samverkan med akademin.

– Innovationsmedlen har stor betydelse för utbildningsförvaltningens arbete med att skapa hållbara strukturer för lärares och rektorers professionella utveckling genom samverkan med lärosäten kring praktiknära forskning i förskola och skola, säger Kristina Hansson, lektor och vetenskaplig ledare, utbildningsförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!