De inför take away för att minska smittrisken

Med anledning av Covid-19 erbjuder Ångbryggeriet en tillfällig take away-meny. "Om man inte vågar äta här så kan man ringa och beställa mat", säger Mari Wigren, som driver restaurangen.

I veckan skedde runt hundra avbokningar. Ångbryggeriet inför nu en tillfällig take away-meny, berättar Mari Wigren, som driver restaurangen.

I veckan skedde runt hundra avbokningar. Ångbryggeriet inför nu en tillfällig take away-meny, berättar Mari Wigren, som driver restaurangen.

Foto: Linda Sundström

Piteå kommun2020-03-15 12:00

Utvalda rätter från restaurangens à la carte-meny samt helgens trerättersalternativ går att hämta hem.

– Vi måste stå för kvalitén, även när det gäller take away. Det blir en utmaning att jobba med låda, säger Mari Wigren och menar att de rätter som inte lämpar sig för konceptet inte går att beställa.

– Jag vet exempelvis inte hur en rådjurssadel skulle kunna packas ner.

Restaurangen har också vidtagit åtgärder för att minska smittrisken. Personalen avstår från resor, extra städrutiner är införda och handsprit finns tillgänglig för både personal och gäster.

– Om man är lite hängig så ska man inte komma hit och jobba. Och jag hoppas att gästerna som kommer hit är friska, säger Mari Wigren.

Gästantalet är minskat till max 45 personer och restaurangen har öppet endast onsdag-lördag från och med nästa vecka, av ekonomiska skäl. Restaurangen vill fortsätta erbjuda Piteåborna mat och hålla personalen med arbete, men hon berättar att det under veckan skett ett hundratal avbokningar.

– Det finns risk för att näringslivsaktörer får stänga igen. Tillsammans måste vi se till att det inte händer, säger Mari Wigren.

– Om alla isolerar sig hemma så kan företag gå i konkurs, instämmer Tobias Berg som arbetar på Ångbryggeriet.

De tycker det är viktigt att inte låta oron ta över.

– Jag tänker försöka leva som vanligt, säger Mari Wigren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!