- Vi äter det mest på fredagarna när man är lite stressad! Det är väl det att det är så enkelt och så gott, säger Helena.
- Däremot tror jag nog bara att vi har bjudit på det en gång. Det är liksom "barnmiddag", fast vi vuxna gillar det också, säger Rickard.
Det är fredag kväll när PT besöker familjen i villan på Djupviken. Det rymliga bordet är redan dukat med levande ljus. Alla hjälps åt att hacka och steka köttfärs.
- Jag tror att vi började äta tacos någon gång under den andra hälften av 90-talet, -95 eller -96. Det var min syrra som bjöd första gången i alla fall och jag minns att det var lite krångligt att äta när bröden gick sönder hela tiden, minns Rickard.
Under årens lopp har dock tillbehören utökats, numera ingår också rödlök, oliver, banan och creme fraiche.
Blir inte less
- Jag blir inte less, vi äter det ju bara på fredagar, säger Edvin, tolv år som har fullt upp med att skära upp gurkan.
- Det är en klassiker! säger Elias, 17 år, som är den av barnen som ätit tacos längst.
Alla familjemedlemmar har sina "favorittillbehör" och äter tacos på olika sätt.
Inez, 15 år, äter en ren taco-tallrik med bara nachchips och tillbehör.
Rickard lägger ett mjukt bröd i botten med mängder av tillbehör på:
- Sedan äter jag först av en del, sedan gör jag en wraps av det som är kvar!
Riven ost går åt
Ossian, tre år, vill ha mjukt bröd och gillar majsen bäst. Edvin och Hannes, åtta år, tycker köttfärsen är godast.
- Riven ost går det också åt väldigt mycket i vår familj, det som det brukar bli mest över av är nog isbergssalladen. Barnen tar inte så mycket av den, säger Helena.
Efter tacomiddagen blir det alltid fortsatt fredagsmys med tv-tittande (om det visas något bra) eller så hyr man helt sonika en dvd-film. En klassiskt fredagsmys-kväll med andra ord.