Sveriges godaste Pitepalt ska koras

Det finns många recept kring den lokala nationalrätten Pitepalt och i en tävling initerad av en amerikansk PR-byrå ska nu Sveriges godaste palt utses.

Tomas Riklund är med i en jury som ska utse Sveriges bästa paltrecept. Nu finns en paltmix som gör att kocken kan gena i paltkoket.

Tomas Riklund är med i en jury som ska utse Sveriges bästa paltrecept. Nu finns en paltmix som gör att kocken kan gena i paltkoket.

Foto: Jessica Larsson

PITEÅ 2010-07-20 06:00
Paltakademiens ordförande
Tomas Riklund berättar att han blev kontaktad av PR-byrån Whisper i New York under våren, som frågade om han ville vara jurymedlem i en tävling som skulle utse Sveriges bästa paltrecept.
Tävlingen genomförs i samband med att mjöltillverkaren Kungsörnen lanserar en "paltmix" som innehåller alla ingredienser för paltkoket.
Via hemsidan
Eftersom en av Riklunds meriter i detta sammanhang består i att han drabbats av paltkoma, blev han rekryterad till juryn som också består av kocken Kurt Weid, ledare för svenska kocklandslaget, samt Lena Borg, marknadschef vid Kungsörnen.
Tomas Riklund förklarar att tävlingen genomförs via hemsidan ilovepitepalt.se.
- Där kan folk lägga in sina favoritrecept före 31 augusti. Samtidigt kan de gå in på hemsidan och rösta fram de tio bästa recepten. Sedan kommer vi att utse det bästa bland de tio, förklarar Tomas Riklund, som uppger att vinnaren utses kring 10 september.
Pristagaren får titeln Sveriges bästa paltkock, blir hedersmedlem i Paltakademien, får en tågresa till Piteå och övernattingar vid Pite havsbad.
Men det där med paltmixen? Hur genuint är det för en riktig paltbagare?
- Hellre genvägar än ingen palt alls, svarar Tomas Riklund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om