Hon säger apropå olyckan i Hammerdal att Enercon har startat en intern utredning där ett konsultföretag ska utreda händelsen där en 31-åring omkom i ett vindkraftstorn.
- Hittills har vi varit förskonade från allvarliga olyckor. Det här var den första.
- Sedan händer det alltid incidenter och där finns det en skyldighet från arbetsplatserna att följa arbetsmiljölagen och rapportera, säger Pamela Lundin, som uppger att verksamheten är intensiv.
Enercon monterar cirka 100 vindkraftverk per år.
- Detta är ett riskfyllt arbete. Därför är säkerheten prioriterad och det är självklart att det ska finnas arbetsinstruktioner för alla moment, säger Pamela Lundin, som inte kan kommentera de uppgifter PT:s källor lämnat.
- Jag är ju inte insatt i alla detaljer.
Hon pekar dock på att Enercon sätter upp vindkraftverk i hela världen och i Europa följer bolaget de arbetsmiljökrav som ställs utifrån europeisk standard.
Välkomnar facket
Enercons presschef kommenterar också fallet med Pitebon som fick sluta för att han enligt facket sysslat med fackliga uppdrag.
- Jag blev förvånad över uppgifterna att vi skulle vara emot facklig verksamhet. Det har precis startat en metallklubb i Malmö och vi välkomnar en klubb i Norrland.
- Vi ser positivt på att anställda engagerar sig fackligt och har ett bra samarbete med IF Metall, säger Pamela Lundin.