Mat i världsklass gav guldmedalj

Kocken Anette Holmqvist från Arvidsjaur såg till att jobba hem en guldmedalj åt Försvarets kocklandslag vid Culinary World Cup som avgjordes i Luxemburg på torsdagen.

Anette Holmqvist som till vardags arbetar vid Dragonen i Arvidsjaur, vann på torsdagen en guldmedalj  i samband med Culinary World Cup i Luxemburg. Anette ingick i Försvarets kocklandslag Team Culinar.

Anette Holmqvist som till vardags arbetar vid Dragonen i Arvidsjaur, vann på torsdagen en guldmedalj i samband med Culinary World Cup i Luxemburg. Anette ingick i Försvarets kocklandslag Team Culinar.

Foto: Effektiva Media

PITEÅ 2010-11-25 20:16
Ju fler kockar desto sämre soppa, brukar det heta.
Glöm det!
Fråga Anette Holmqvist från Arvidsjaur som var med och lagade hem ett gulddiplom till Team Cullinar på torsdagen.
Både varmt och kallt
- Absolut inte. Å andra sidan har vi inte lagat någon soppa, skrattar hon.
Laget fick ett gulddiplom för både det kalla och varma köket vilket slutligen resulterade i en guldmedalj.
- Vi lyckades samla ihop sju poäng mer än laget som kom tvåa och det är mycket, säger Anette Holmqvist i telefon på väg hem i bil från Luxemburg.
Till vardags arbetar hon som restaurangansvarig på Dragonen i Arvidsjaur. Någon guldmiddag ska matgästerna emellertid inte vänta sig.
- Nej, det blir nog husmanskost som vanligt, säger Anette.
Över 1 000 kockar och konditorer från olika delar av världen deltog i årets tävlingar. I den militära klassen tävlade tio landslag om guldet.
Hård konkurrens
Tävlingen var uppdelad i flera klasser. Från Sverige tävlade, förutom Militära Kocklandslaget, även Svenska Kocklandslaget och regionlag från Skåne, Göteborg och Stockholm.
Försvarets kocklandslag är en uppvisningsgrupp inom Försvarsmakten som utvecklar det militära och moderna storkökshushållet till kulinariska upplevelser. Alla rätter ska kunna tillredas under fältmässiga förhållanden till lands eller sjöss med den utrustning som ingår i de normala fältförbanden. Culinary World Cup organiseras i samband med Gastronomimässan Expogast i Luxemburg vart fjärde år. Det är världens näst viktigaste tävling inom laggastronomi, efter Culinary Olympics.
FAKTA Sodexo och Culinary World Cup
Sodexo i Norden är ledande inom Service Management och har cirka 11 000 medarbetare. Det svarar bland annat för maten vid Dragonen i Arvidsjaur.
Företaget har en omsättning på 5,7 miljarder kronor.
Bland arbetsuppgifterna kan nämnas matlagning, lokalvård, fastighetsunderhåll, bemanning av växlar och receptioner samt verkar inom hotell och konferens.
Culinary World Cup organiseras i samband med Gastronomimässan Expogast i Luxemburg vart fjärde år.
Det är världens näst viktigaste tävling inom laggastronomi, efter Culinary Olympics.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om