Lokalt engagemang utvecklar

Tusentals Pitebor har det senaste året, deltagit i olika undersökningar. Det handlar bland annat om deltagande i hälsoenkäter, brukarundersökningar och trygghetsvandringar. Engagemang som bidrar till Piteås utveckling.

Kommunalrådet Helena Stenberg säger att Pitebornas engagemang betyder mycket för utvecklingen av Piteås service och verksamheter.

Kommunalrådet Helena Stenberg säger att Pitebornas engagemang betyder mycket för utvecklingen av Piteås service och verksamheter.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ 2011-08-30 10:27

Omkring 4 500 Pitebor har under det gångna året deltagit i någon form av undersökning gjord av Piteå kommun. Av dessa är 2 000 unga som deltagit i Unga tycker, hälsoenkäten Personligt, eller varit med och påverkat renoveringar av lekparker i närområdet. Drygt 2 500 vuxna har svarat på medborgar- och brukarundersökningar eller skickat in en synpunkt eller ett medborgarförslag. Inom socialtjänsten har äldreomsorgen gjort brukarundersökningar som nått tusen äldre och deras anhöriga.

Engagemang i råd
Utöver detta är hundratals Pitebor engagerade i olika råd, exempelvis landsbygdsråd, skolråd eller gått en trygghetsvandring, svarat på en remiss, eller ingår i så kallade brukarråd inom kommunens verksamheter inom exempelvis förskola och skola, handikappråd, landsbygdsråd och förebygganderåd.

Det samlade engagemanget används för att utveckla och förbättra kommunens service och verksamheter.

- Det lokala engagemanget är otroligt viktigt för Piteå kommun och är ett värdefullt underlag, säger kommunalrådet Helena Stenberg.

För att informera och locka fler invånare till Piteå genomför kommunen i höst en enkät där de frågar både inflyttare och utflyttare vad de tycker om Piteå.

- Enkäten pågår till och med den 18 september och jag hoppas vi får ett stort gensvar även här, säger Anna-Lena Pogulis, kommunstrateg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om