Längre uppsägningstid på måltidsservicen

När måltidsservicen för hemtjänstens vårdtagare flyttades från Österbo till Norrfjärdens produktionskök förlängdes uppsägningstiden av maten vid planerad frånvaro. Däremot innebär det inga förändringar vid akut frånvaro.

Maria Salomonsson är arbetsledare för produktionsköket på Porsnässkolan i Norrfjärden. Enligt henne är den nya arbetsmetoden med cook and chill både billigare och mindre stressig.

Maria Salomonsson är arbetsledare för produktionsköket på Porsnässkolan i Norrfjärden. Enligt henne är den nya arbetsmetoden med cook and chill både billigare och mindre stressig.

Foto: Sanna Eriksson

PITEÅ 2012-11-19 06:00

Tidigare har hemtjänsten hämtat måltider som tillagdes vid Österbos kök. Men sedan köket drabbats av fukt- och mögelskador är det stängt och maten tillagas numer i Norrfjärdens produktionskök. Vid planerad frånvaro för vårdtagare har de tidigare haft två dagar på sig att avbeställa måltider. Men i och med att matlagningen är flyttad har det också blivit nya rutiner. Från två dagars uppsägning gäller numer fyra dagar.

För bättre planering
- Ja vi har ett helt annat mat- och kylsystem i Norrfjärden därför behöver vi bättre framförhållning av maten vi lagar, säger Maria Salomonsson, arbetsledare måltidsservice Piteå Norra.

Produktionsdagarna har gått från sju till fem dagar och därmed krävs längre framförhållning för att kunna planera utskicken, förklarar Salomonsson.

Vid så kallad akut frånvaro, om en vårdtagare exempelvis åker in akut på sjukhus, så stryks måltidsdebiteringen för aktuella dagar. Så länge inte maten har hämtats från köket, på samma sätt som det var på Österbo.

Hemtjänsten hämtar måltider varje dag vid produktionsköket. I övrigt innebär inte flytten något ytterligare för hemtjänsten och dess vårdtagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!